Vodja sekcije: Draga Davitkova, Anica Vengust, Marjeta Tešanovič

Delo likovne sekcije poteka na osnovni šolo Log-Dragomer pod mentorstvom Drage Davitkove. Za vodenje delavnic je vključenih nekaj zunanjih mentorjev, ki popestrijo utečeno delo in nam posredujejo nove ideje. Likovna sekcija združuje ljudi, ki se radi izražajo na likovnem področju. Izkušnje nam potrjujejo, da je vključevanje na teh delavnicah odvisno od zanimanja posameznikov do izdelovanja predmetov. Vzporedno s kreativnim ustvarjanjem se ustvarja  prijetno vzdušje, spoznavamo drug-drugega, izmenjujemo mnenja, se družimo na prireditvah in se timsko povezujemo. Na slikarskem področju se izdelujejo naloge z različno tematiko, pomladno tihožitje, jesenske zimske poletne pokrajine. Spoznava se različne tehnike: akvarel, pastel, oljnate barve, slikanje na svilo. Prirejamo tudi razstave.

Že od najzgodnejših časov so se igle in niti uporabljale za izdelovanje okrasnih umetnin. S človekovim razvojem so se razvijale tudi njegove ročne spretnosti. Uvajal je nove vzorce, izumljal nove vbode in pentlje, predelal nova vlakna. Niti vezenin iz preteklosti so propadle, prelepi izdelki so se obrabili in poškodovali, le malo ljudi pa jih je sposobnih popraviti.

Z delavnico v okvirju KUD KOSEC pod okriljem likovne sekcije je ročno delo spet zaživelo. Prikazujemo posamezne stopnje pletenja in tako ustvarjamo kape, baretke, jopice in brezrokavnike. Torej, vsi ki bi se radi učili ročnih spretnosti in videli, koliko čudovitih stvari se da narediti s preprostimi iglami, vas vabimo, da se nam pridružite na delavnicah, ki jih vodi ga. Anica Vengust in Marjeta Tešanovič. V mesecu novembru smo pričeli z začetnim šiviljskim tečajem pod okriljem Nevene Kralj, ki je sestavljen iz dveh delov. V prvem delu bomo spoznali osnove šivanja, teorijo,izdelavo šivanja božičnih daril, šivanje zadrg in izdelava gumbnic. V drugem delu se bomo naučili pravilno merjenje mer za kroj,izris kroja za krilo, izdelava krila in popravilo oblačil.

Delavnice potekajo ob torkih  na OŠ Log-Dragomer med 18.00 in 20:00 uro, v učilnici št. 10.

Za več informacij pokličite na: 031 357 612, Anica Vengust