Vodja sekcije: Helena Likar

Na pobudo g. Mateja Nika je bila leta 2004 ustanovljena klekljarska sekcija. Prva mentorica, oziroma učiteljica klekljanja je bila ga. Katja Hvalica. Že na vsem začetku se je v tečaj klekljanja vpisalo večje število žensk, predvsem upokojenk. Zaradi preobsežnosti dela je g. Hvalica potrebovala pomoč. Za poučevanje klekljanja se ji je pridružila Helena Likar, ki še danes, skupaj z go. Ivico česnik vodi tečaj.

Klekljarska sekcija spada pod okrilje Društva upokojencev Log, odkar pa je ustanovljeno KUD (kulturno umetniško društvo) KOSEC, pa so klekljarice obenem tudi članice tega društva, kar dokazujejo z vplačano članarino.

Učenje klekljanja poteka na Logu, Pot na Ferjanko št. 4, v Domu upokojencev, vsak torek od 15:30 do 17:30 ure. Trenutno tečaj obiskuje od 7-9 gospa, ki koristno izrabijo svoj prosti čas, ne le za klekljanje, pač pa tudi za prijetno druženje.

Učenje klekljanja je prostovoljno in brezplačno; poteka pa od sredine oktobra, do naslednjega leta in sicer do konca maja. V tem času se nam lahko pridružite; vsakokratna prisotnost ni obvezna, priporočljiva pa je vztrajnost in dobra volja.

Kontaktna oseba je Helena Likar, tel. 031 622 633.

Vabljeni!