Društvo ustanovljeno za občane, ki pogrešajo kulturo, in za tiste, ki bi radi kakšen večer TV zamenjali z druženjem...

USTANOVITEV

13.11.2008 je v večnamenskem prostoru osnovne šole Log – Dragomer potekal ustanovni zbor kulturno – umetniškega društva v občini Log – Dragomer. Glavni pobudnik  je bil Matej Nik, namen pa združiti ljubitelje, šolarje,  mladino in vse druge,  ki bi kakorkoli želeli sodelovati, v društvu.

Leta 2012 je vodenja društva prevzela Anica Vengust.


IME

Ime  kulturno-umetniškega društva Kosec je  povezano z barjanskimi travniki,  kjer v mejicah in nizkem grmičevju kaj hitro lahko opazimo ali slišimo najznačilnejše barjanske vrste ptic. Kosec, veliki škurh, prepelica, sloka, veliki skovik, repaljščica, kobiličar in pepelasti lunj pa so tiste ptice, ki sodijo na seznam najbolj ogroženih v evropskem in svetovnem merilu, a jih na Ljubljanskem barju še lahko srečamo in celo dokaj pogosto.


NAMEN

Kulturno- umetniško društvo je bilo ustanovljeno za občane, ki pogrešajo kulturo, in za tiste, ki bi radi kakšen večer TV zamenjali z druženjem, se na organiziran način učili določenih veščin, ki jih skrivamo v sebi, in ob primernih prilikah tudi pokazati svoje dosežke ostalim občanom.


DELO

KUD  Kosec organizira kulturne prireditve, razstave, izobraževanja, sodeluje v  medgeneracijskih akcijah  – pomoč učencem, organizira delavnice na raznih področjih. V društvu deluje 10 sekcij, od tega sta dve sekciji v ustanavljanju, to sta folklorna skupina in mešani pevski zbor.


ČLANARINA

Vse člane obveščamo, da lahko članarino za leto 2013 v višini 10,00 EUR nakažete na naš

TRR 0316 0100 0805 621

Namen plačila: članarina 2013 (dodajte svoje ime in priimek)


Vabimo tudi vse, ki vas naše aktivnosti zanimajo, da se nam pridružite in postanete člani našega društva.